Zarándokút kutatás - a Századvég Alapítvány felhívása

Zarándokút-kutatás

Fókuszcsoport interjú

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Századvég Alapítvány kutatást végez a zarándokutakkal kapcsolatban. Ennek keretében másfél órás csoportos interjúhoz keresünk olyan személyeket, akik megfelelnek az alábbi kritériumok egyikének. A részvételt 5000 Ft-os ajándékutalvánnyal köszönjük meg!

 

  1. Jelenleg 18-35 évesek, akik zarándokként részt vettek az alábbi hat Magyarországon is átmenő zarándokút legalább egyikének valamely hazai szakaszán, lehetőleg az elmúlt 5 évben.
  2. Szülők, akiknek gyermekei már önállóak (vagy bármi más okból nem laknak velük), és zarándokként részt vettek az alábbi hat Magyarországon is átmenő zarándokút legalább egyikének valamely hazai szakaszán, lehetőleg az elmúlt 5 évben.
  3. Olyan 18 évnél idősebb személyek, akik még NEM zarándokoltak egyik hazai zarándokúton sem az alábbiak közül, de komolyan érdeklődnek a felsorolt zarándokutak valamelyike iránt, fizikailag képesnek érzik magukat rá, és tervezik is az elindulást a következő egy-két évben.

A hat zarándokút: Szent Márton út, Gyöngyök útja, Mária Út, Magyar Zarándokút, Szent Erzsébet Zarándokút, Szent Jakab Út

  1. Végül olyan 18 évnél idősebb személyek jelentkezését is várjuk, akik az elmúlt 5 évben külföldi, jelzett zarándokúton már részt vettek ugyan (pl. Camino), de a felsorolt hat hazai zarándokúton még NEM.

 

A kutatók a fenti csoportokba illők meglátásait, véleményét, motivációit kutatják. Amennyiben Ön beleillik valamelyik fenti csoportba és szívesen eljönne egy november második felére szervezett, várhatóan 6 fős beszélgetésre Budapesten, kérem, írja meg e-mail címét és telefonszámát, valamint, hogy melyik csoportba tartozik a fentiek közül a zarandokut@szazadveg.hu email címre és kollégánk fölveszi Önnel a kapcsolatot.

 

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK SEGÍTSÉGÉT!

Vándorút ajánló
N-08 (H)  SOPRONNÉMETI - SZILSÁRKÁNY - RÁBAPORDÁNY - BÁGYOGSZOVÁT
N-08 (H) SOPRONNÉMETI - SZILSÁRKÁNY - RÁBAPORDÁNY - BÁGYOGSZOVÁT
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Sökfa a kercaszomori Pusztatemetőben

183 év után ismét sökfát állítottak a kercaszomori Pusztatemetőben
A Kercaszomor határában lévő Pusztatemetőt a Szent Márton Út is érinti. A sírkertet 1843-ig használták. 2021. július 31-én az ott eltemetettek emlékére emlékoszlopot állítottak. A kezdeményező Dóka Ferenc őriszentpéteri plébános volt, a sökfát Palatkás József fafaragó iparművész készítette el. 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!