Útlevél a Szent Márton Utat járóknak

Eltérően a kulturális és zarándokútvonalak többségétől,  a Szent Márton Útnak korábban nem volt olyan útlevele, amelyhez bárki hozzájuthatott. Csupán alkalmi próbapéldányok, azokból meg több-kevesebb sikerrel készített másolatok készültek.

A helyzet megváltozott, mostantól a Szent Márton Európai Kulturális Útvonalat járók is kaphatnak igazolványt. A dokumentum 32 oldalas és sorszámmal ellátott. Belső oldalai hat nyelvűek (francia, angol, olasz, magyar,szlovén és horvát) A rovatok az igazolvány tulajdonosának legfontosabb adatait tartalmazzák és van hely a pecséteknek is. A zarándokigazolvány (az egyszerűség kedvéért nevezzük így!) a Via Sancti Martini Szombathely és Tours közötti útvonalára, illetve Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Olaszország és Franciaország területére érvényes.

Az okmányhoz Magyarországon a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsán keresztüllehet hozzájutni. Az útlevél felelőse az egyesületen belül Mészáros Béláné ( meszarosibolya@gmail.com ) Útlevelet igényelni a szükséges adatok (név, születési hely, lakcím) megadásával email-ben is lehet. Az útlevél díja 1000 Ft, amit az egyesület számlájára lehet befizetni. (Számlaszám: 12094507 - 01368543 - 00100003 Raiffeisen Bank) A befizetett összegről az egyesület minden alkalommal számlát állít ki, amit az igazolvánnyal együtt postán küldd el az igénylő részére.

  

(A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa egyesület tagjai a zarándokigazolányt "alanyi jogon" kapják meg. Az átadás feltétele a 2016. évi tagdíj befizetése.)

Vándorút ajánló
Via Divide Caritatem -  Baranyai Regionális Útvonal - 5. NAGYPALL - ERZSÉBET - SZELLŐ - KÁTOLY - MÁRIAKÉMÉND útszakasz
Via Divide Caritatem - Baranyai Regionális Útvonal - 5. NAGYPALL - ERZSÉBET - SZELLŐ - KÁTOLY - MÁRIAKÉMÉND útszakasz
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Szent Márton nyomában kiadványsorozat

32 oldal, magyar és angol nyelven

- a Balaton-felvidéken

- Budapesten

- Szombathelyen

- a Duna - Tisza közén 

Információ: viasancti@gmail.com 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!