Osztrák egyesülettel bővült a Szent Márton Kulturális Útvonal európai szervezete

2018 szeptember 21 – 22-én a hollandiai Utrechtben tartotta éves taggyűlését a Szent Márton Kulturális Útvonal európai szervezete.

Az ülés döntött a szervezet nevének módosításáról. Az új név:   Federation Europeen des Centres Culturels Saint Martin (Szent Márton Kulturális Központok Európai Föderációja). A  korábbi „Hálózat” (Réseau) elnevezés változott Föderációra.

A közgyűlés felvette a tagjai sorába az Ausztriát képviselő, kismartoni székhelyű „Martinusgemeinschaft"-ot.  A csatlakozó szervezetek (országok) száma így 12-re bővült.

Az összejövetelen bemutatkozott  az Apuglia-i Szent Márton Központ. (Ez a központ a Szent Márton Út olasz szervezetéhez tartozik.)

A Szent Márton Út szervezetei kezdeményezik, hogy a Mártonhoz kapcsolódó immateriális javak váljanak az UNESCO világörökség részévé.  Ebben a témában jövőre külön tanácskozás is lesz, amelynek helyszíne Magyarország.

A tanácskozás foglalkozott azzal is, hogy miként jelenik meg a Szent Márton Út az elektronikus médiában.  A Szent Márton Úthoz kapcsolódó honlapokról holland egyetemi hallgatók készítettek elemzést.  A Szent Márton Út szervezetei eddig külön – külön üzemeltettek honlapokat, a jövőben közös honlap is lesz.

A föderáció soros elnökségét 2019-ben a korzikai szervezet látja el.

Vándorút ajánló
Via Divide Caritatem - Baranyai Regionális Útvonal -  6.  MÁRIAKÉMÉND - HÁSSÁGY - MAGYARSARLÓS - NAGYKOZÁR - ÚJ-HEGY - PÉCS
Via Divide Caritatem - Baranyai Regionális Útvonal - 6. MÁRIAKÉMÉND - HÁSSÁGY - MAGYARSARLÓS - NAGYKOZÁR - ÚJ-HEGY - PÉCS
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Szent Márton a festészetben

Joost Cornelisz Droochsloot (1586 - 1666): Szent Márton találkozik a koldussal

További képek   ITT

 

 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!