Hírarchívum - Megsemmisült a bürü a Bolygó-patakon A Szombathely - Ják szakasz átmenetileg nehezen járható

A Bolygó-patak bürüje 2009-ben készült nagyon kevés pénzből, de a Szent Márton Út egyik legfontosabb infrastrukturális beruházása volt. Nem volt hozzá pályázati támogatás, a szombathelyi önkormányzat adott rá annak idején némi pénzt, két ügyes asztalos  pedig "alig több, mint anyagköltségen" elkészítette.  A Szombathely és Ják közötti kis híd tette lehetővé a Szent Márton-erdőn át vezető gyalogos turistaút kijelölését. Így vált lehetővé, hogy valaki ésszerű módon – erdőn, mezőn át – úgy jusson el Jákra, hogy ne kelljen kilométereken át a forgalmas aszfaltos úton gyalogolnia. Nem csak a Szent Márton utat járók és a túrázók használták, hamar felfedezték a jáki újtelepen élők, a gombászók és a kutyasétáltatók is. A bürü elkészítéséhez annak idején az illetékes vízügyi szervezet is hozzájárult.  A Bolygó, amelyben nyaranta alig – alig csörgedezik víz, nemrég a hóolvadás és az eső miatt rendkívüli módon megduzzadt, az ár pedig megemelte, majd elsodorta a hidat.

Mikor és miként lesz helyette új, ma még bizonytalan.

A bürü helye most

A bürü régi képen - 1.

A híd régi képen - 2.

Vándorút ajánló
N/a-2 (H) Északi útvonal - Pannonhalmát érintő útváltozat - 2. szakasz: MÓRICHIDA - TÉT - GYŐRSZEMERE - FELPÉC útszakasz (kijelölés alatt)
N/a-2 (H) Északi útvonal - Pannonhalmát érintő útváltozat - 2. szakasz: MÓRICHIDA - TÉT - GYŐRSZEMERE - FELPÉC útszakasz (kijelölés alatt)
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Szent Márton nyomában kiadványsorozat

32 oldal, magyar és angol nyelven

- a Balaton-felvidéken

- Budapesten

- Szombathelyen

- a Duna - Tisza közén 

Információ: viasancti@gmail.com 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!