Hírarchívum - Le partage en chemin de Márton - Osztozás Márton útján
Egy francia szerzetes könyve a Tours-tól Szombathelyig tartó zarándokútról

 

Három évvel ezelőtt egy légiósból lett francia szerzetes gyalog járta végig  a Tours-tól Szombathelyig tartó zarándokutat. A vándor - akinek már több könyve is megjelent - ez alkalommal Márton (így magyar változatban!) írói név alatt teszi közzé az út során szerzett tapasztalatait, élményeit. A könyvet a Saint-Léger kiadó jelenteti meg. Talán akad egy kiadó, amely a magyar kiadásban is fantáziát lát. Jó lenne, ha a kötet 2013-ra, a Szent Márton ereklye Tours-ból Szombathelyre hozatalának 100. évfordulójára magyarul is megjelenhetne.

" Szent Márton nyomán vándorolni…Végigmenni a Candes-Saint-Martin-től (Touraine régió) Szombathelyig (Magyarország, Szent Márton szülővárosa és ahol édesanyját is megkeresztelte) tartó  2000 km-es úton, mélyenszántó emberi és spirituális kaland!
Ez a szerzetessé vált légionárius az Ő és a saját életünk szemlélésére hív minket. Két korszak, ugyanaz a méltatlan helyzet.
A válsággal és a társadalom válaszaival szembesülve rákényszerülünk az osztozásra, el kell fogadnunk ezt a közjó érdekében.
A gazdagok és a szegények közötti egyre mélyülő szakadék, egy hamis szabadság nem kívánt, robbanásszerű elterjedése, a fogyasztási verseny, a kezeink közül kiszökő jövő, íme világunk, ami sok hasonlóságot mutat Szent Márton korával..."

A francia nyelvű könyv megrendelhető a kiadónál. Ára 20 Euro.

 


 

Vándorút ajánló
Via Divide Caritatem -  Baranyai Regionális Útvonal - 5. NAGYPALL - ERZSÉBET - SZELLŐ - KÁTOLY - MÁRIAKÉMÉND útszakasz
Via Divide Caritatem - Baranyai Regionális Útvonal - 5. NAGYPALL - ERZSÉBET - SZELLŐ - KÁTOLY - MÁRIAKÉMÉND útszakasz
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Szent Márton nyomában kiadványsorozat

32 oldal, magyar és angol nyelven

- a Balaton-felvidéken

- Budapesten

- Szombathelyen

- a Duna - Tisza közén 

Információ: viasancti@gmail.com 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!