Hírarchivum - A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa állásfoglalása a "Via Savaria" projekt keretében készülő kiadványokról

 

- A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Szombathely és Zrece közötti szakaszát bemutató kiadványok olyan uniós pályázati támogatásból készülnek, ahol a pályázó arra hivatkozott, hogy pályázata a Szent Márton Európai Kulturális Útvonalhoz kapcsolódik. A készülő kiadványokkal kapcsolatban az alábbi állásfoglalást hoztuk:

- A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa csak az útvonal azon szakaszairól szóló kiadvány megjelentését tartja elfogadhatónak, amelyek hivatalosan regisztrálásra kerültek, az útvonal maga pedig folyamatosan jelzett.

- A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal szlovéniai szakaszai útvonalának jóváhagyásában a Kulturno društvo evropski kulturni center sv Martin Tourski – Ljubljana, a magyarországi szakaszok útvonalainak jóváhagyásában a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa az illetékes.

- Azokban a kiadványokban, amelyek a Szent Márton út egy – egy szakaszát ismertetik, az útvonal témájának megfelelően, hangsúlyosan kell szerepelniük az útvonal által érintett települések  Szent Mártonhoz kötődő kulturális értékekeinek, látnivalóinak, hagyományainak.

- Az útvonal Szent Mártonhoz kapcsolódó emlékeinek ismertetésénél nem lehet különbséget tenni aszerint, hogy egy település anyagilag hozzájárult-e a kiadványhoz vagy sem.

- Az útvonalat bemutató kiadványok nem lehetnek megtévesztőek, azokban figyelemmel kell lenni Szent Márton Európai Kulturális Útvonal alapelveire.

Szombathely, 2012. szeptember 10.

Szent Márton Európai Kultrális Útvonal Magyarországi Tanácsa Elnöksége

 

 

Vándorút ajánló
N-06 (H) PUSZTACSALÁD - CSAPOD - HIMOD - MIHÁLYI
N-06 (H) PUSZTACSALÁD - CSAPOD - HIMOD - MIHÁLYI
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Szent Márton nyomában kiadványsorozat

32 oldal, magyar és angol nyelven

- a Balaton-felvidéken

- Budapesten

- Szombathelyen

- a Duna - Tisza közén 

Információ: viasancti@gmail.com 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!