2021. július 4. Szent Márton püspökké választásának 1650. évfordulója

A Szent Márton Európai Kulturális Útvonalnak és szervezeteinek szerencséjük van, mert ezt a napot  több módon is megünnepelhették.
Kinyó Zsolt 2016-ban 40 nap alatt járta végig gyalog a Szent Márton Út Tours-tól Szombathelyig tartó szakaszát. Most ismét  nagy útra vállalkozott. A párizsi Notre Dame-tól indult és éppen július 4-én érkezett meg Tours-ba, Szent Márton sírjához. Csak rövid pihenőt tart és indul tovább Szent Jakab sírjához, Santiago de Compostellába.
(Fotó: Zsoltot Tours-ban Bruno Judic történészprofeszor, a szent Márton Út francia szervezetének egyik vezetője fogadta.)
Erre a napra készült el a Szent Márton nyomában Szombathelyen című 32 oldalas magyar és angol nyelvű kiadvány is. Szerzői Zsámbéky Monika, aki sajnos már nem lehet velünk és Kiss Gábor.

 

 

 

Vándorút ajánló
N-05 (H) SOPRONHORPÁCS - EGYHÁZASFALU - NEMESKÉR - PUSZTACSALÁD
N-05 (H) SOPRONHORPÁCS - EGYHÁZASFALU - NEMESKÉR - PUSZTACSALÁD
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Sökfa a kercaszomori Pusztatemetőben

183 év után ismét sökfát állítottak a kercaszomori Pusztatemetőben
A Kercaszomor határában lévő Pusztatemetőt a Szent Márton Út is érinti. A sírkertet 1843-ig használták. 2021. július 31-én az ott eltemetettek emlékére emlékoszlopot állítottak. A kezdeményező Dóka Ferenc őriszentpéteri plébános volt, a sökfát Palatkás József fafaragó iparművész készítette el. 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!