Pass Eurocitoyen - "zarándokigazolvány" a Szent Márton Útra

A Pass Eurocitoyen a Szent Márton Európai Kulturális Útvonalat járók "útlevele" 

A dokumentum 32 oldalas és sorszámmal ellátott. Belső oldalai hat nyelvűek (francia, angol, olasz, magyar, szlovén és horvát) A rovatok az igazolvány tulajdonosának legfontosabb adatait tartalmazzák és van hely a pecséteknek is. A zarándokigazolvány (az egyszerűség kedvéért nevezzük így!) a Via Sancti Martini Szombathely és Tours közötti útvonalára, illetve Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Olaszország és Franciaország területére érvényes. A dokumentum első sorban az utat járó azonosítására szolgál, de útvonalleírást nem tartalmaz. Az igazolványba gyűjtött pecsétekkel az útvonal végigjárása is igazolható. (Az út magyarországi szakaszáról külön térképes kalauzok és "pecsételő füzetek" is is jelentek meg.)

Az okmányhoz Magyarországon a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsán keresztül lehet hozzájutni. Az útlevél felelőse az egyesületen belül Mészáros Béláné ( meszarosibolya@gmail.com ) Útlevelet igényelni a szükséges adatok (név, születési hely, lakcím) megadásával email-ben is lehet. Az útlevél díja 1000 Ft, amit az egyesület számlájára lehet befizetni. (Számlaszám: 12094507 - 01368543 - 00100003 Raiffeisen Bank) A befizetett összegről az egyesület minden alkalommal számlát állít ki, amit az igazolvánnyal együtt postán küldd el az igénylő részére.

  

A magyarországi Szent Márton útvonalak térképe

Az Alföldi Szent Márton Zarándokút (Kunszentmárton - Tiszapüspöki) igazolványa a kunszentmártoni Szent Márton Látogatóközpontban igényelhető.

Tel.: 70 554 6005

Vándorút ajánló
Via Divide Caritatem - Baranyai Regionális Útvonal - 4.  KISÚJBÁNYA - ZENGŐVÁRKONY - PUSZTAKISFALU - LOVÁSZHETÉNY - NAGYPALL
Via Divide Caritatem - Baranyai Regionális Útvonal - 4. KISÚJBÁNYA - ZENGŐVÁRKONY - PUSZTAKISFALU - LOVÁSZHETÉNY - NAGYPALL
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Szent Márton nyomában kiadványsorozat

32 oldal, magyar és angol nyelven

- a Balaton-felvidéken

- Budapesten

- Szombathelyen

- a Duna - Tisza közén 

Információ: viasancti@gmail.com 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!